100 dolláros vak iPhone?

2010. 05. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Google TV platformja után az Apple TV feltámadni készül. Egy olcsó kijelző nélküli "mobilban" látja a jövő almás videóforrását Steve bácsi.

Az új „iTV” (vajon miért nem így hívják, ha náluk minden i?) gyakorlatilag egy kijelző nélküli iPhone méretű (és talán dizájnú) eszköz, melyen egy tápcsatlakozó, illetve egy HDMI nyílás van csak. Az oprendszert tekintve mi más lehetne, mint iPhone 4 OS!, ami egyenes út lehet az Appstore-hoz és a Mac-ekkel való könnyed, vezeték nélküli? kommunikációhoz.

Természetesen az Apple meg nem nevezett belső forrása szerint ezen a projekten Steve-ék sokkal régebb óta dolgoznak, mint a Google a saját tévés megoldásán, na persze. A hardverspecifikációk terén teljesen megegyezik telefonos testvérével: A4 processzor, 16GB háttértár, ám az ájfónnal ellentétben képes lesz magából 1080p-s HD videókat kipréselni magából a rákötött lapostévékre.

Mindezt száz dodóért! Ha valaki kevésnek érezné a 16 giga tárhelyet (magam is köztük volnék), akkor a jó hír, hogy a fennmaradó videóinknak a felhőben lesz a helye és az Apple ígérete szerint az, hogy nem az eszközön van a forrásanyag nem befolyásolja a lejátszást, nem akad, nem zötyög, de lehet majd hozzá vásárolni külső meghajtót is. Minderre azonban az iPhone 4 bejelentéséig biztosan várnunk kell, hiszen a nagy alma nem engedi meg magának azt a luxust, hogy a majdani újfent „Revolutionary product-nak” nyilvánított (erre fogadni is mernék :) telefonjukról bármi is elterelje a figyelmet. Csak nehogy addigra megvegye mindenki magának a Google féle tévés verziót!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top