Porszívóval kémkedni

2010. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Valószínűleg James Bond is nehezen intézné el, hogy feltűnés nélkül becsempésszen egy porszívót egy titkos megbeszélésre, de a saját lakásodban kémkedhetsz ezzel az aranyos ketyerével. Arról már ne is beszéljünk, hogy még ki is takaríthatsz vele, játszva!

Ezen az intelligens robotporszívón van wi-fi és egy vezeték nélküli IP kamera, ezzel tudod szemmel tartani a környezetet, akkor is, ha éppen nem vagy otthon. Távolról is be lehet kapcsolni, videót is lehet vele készíteni, és hangüzenetet is lehet rajta keresztül küldeni.

De ami a a legjobb az egészben, legalábbis szerintem: távirányítóval is lehet vezérelni a porszívót. Ifjonc koromban nekem ennyi is elég lett volna a boldogsághoz. A bátyámmal egymásnak passzolgattuk át a porszívózási kötelezettségeket, de ha ilyen lett volna már akkor is, tuti, hogy egymás kezéből rángattuk volna ki a táviránytót.

Persze a távirányítós-kamerás porszívó még most sem lehet mindenkinek a játékszere: majdnem ötszáz dollárt, azaz majd' százezer forintot kérnek érte. Ráadásul egy kínai oldalon árulják, tehát a garancia kérdése is érdekes... De azért az ötlet szórakoztató.

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top