A Te nyomtatódnak mi az e-mail címe?

2010. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ez a kérdés hamarosan nem fog hülyeségnek hangozni! A HP ugyanis a felhőbe készül, ahol igen kevés a fizikai cím! Akkor pedig hogy találod meg a nyomtatódat?

Természetesen e-mail cím alapján. Egyre több felhő és webes alapú szolgáltatást használunk, mint pl. a Google Docs, a majdani Chrome OS, stb. És ezen szolgáltatásokat már bizony cégek, és nem csak „mezei júzerek” használják, mivel olcsók (vagy épp ingyenesek), de a nyomtatáshoz bizony még mindig le kell szednünk a fájlokat fizikailag a gépünkre. A HP megoldásával a nyomtatónkat egy e-mail cím alapján tudjuk majd beazonosítani, így elérve akár azt, hogy a netkávézóból, iPad-ról, vagy akár a mobilunkról elküldött nyaralás fotói kinyomtatva várnak minket, amikor hazaértünk.

Ha már említettük a Google webes dokumentumszolgáltatását, nem lepődnék meg nagyon, ha hamarosan a Picasa, vagy mondjuk a Flickr fotóalbumainkból is nyomtathatunk képeket. A jogosultságok tekintetében természetesen megadhatjuk, hogy milyen mailcímekről fogadjon anyagokat, hogy bárki ne hekkelhesse meg a nyomtatónkat . És jöjjön az igazán jó hír: a HP nem csak a gazdagoknak szánja majd e-mailes nyomtatóit, hiszen már 99 dollárért vehetünk majd magunknak ilyen printert, a plafon pedig 400 dodóba fáj majd újdonsült gazdáinak.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top