Európában a Firefox az első

2011. 01. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az utóbbi hónapokban a Mozilla böngészője nem feltétlenül robbantott nagyot, sőt. Azonban szerencséjére az IE tovább folytatja a gyengélkedést, így az öreg kontinensen megtörtént a helycsere a legnépszerűbb böngészők listájának élén.

Ez is bekövetkezett, sok-sok európai geek ökle lendülhet a magasba: a Firefox megelőzte az oly’ sokáig egyeduralkodó Internet Explorert a leggyakrabban használt böngészők listáján. A StatCounter decemberi adatai szerint 38.11% a tűzróka részesedése, a Microsoft termékéé pedig 37.52%-ra csökkent.

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

Az egész évet nézve látható, hogy azért a Firefox grafikonja se szakítja át a monitor tetejét, szóval a helycseréért leginkább egy harmadik fél okolható, a Chrome. Az Google böngészőjével hasítók tábora szépen gyarapszik, vélhetően leginkább az IE kárára. Ez eredményezte, hogy utóbbi 7,23 százalékot veszített az év végére.

A statisztikákat böngészve az is látható, hogy Amerikában és világviszonylatban még őrzi vezető helyét az Explorer, a Firefox leginkább stagnál, a Chrome viszont mindenhol szépen erősödik. A hazai adatokra pillantva továbbra is szembetűnő a Firefox fölénye, és bizony a Chrome is kezd megérkezni az IE nyakára.

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

De ne is álljunk itt meg, szűkítsük tovább a kört, veletek mi a helyzet? Milyen böngészővel nyomultok, kinél mi a kedvenc? A válaszok jöhetnek komment formájában, de életre csiholtuk a szavazás modult is, amit szokott helyén a jobb hasábban találtok.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top