A múlthéten tesztelték HULC-ot - VIDEÓ

2010. 07. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A katonai eszközöket gyártó Lockheed Martin megdöbbentő bejelentést tett, mely szerint befejezték a „cipelőgép” fejlesztését, amit mi sem bizonyított jobban, mint a múlt heti éles terepteszt.

Ha jól emlékszem, ezt az úgynevezett exoskeleton robotot már évekkel ezelőtt kitalálta magának a gyártó, mely, ha minden igaz, a fejlesztés végső stádiumába ért. A gép feladata tulajdonképpen nem más, mint levenni az akciókban résztvevő katonák válláról a terhet, már ami a málhát illeti, tehát lődözni ezután is nekik kell, hacsak nem fejlesztik tovább és csinálnak belőle terminátort.

No de ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk HULC-nál. Nem véletlen, hogy a Lockheednak ez a név jutott eszébe, amikor kitalálta az eszközt, amelynek köszönhetően nem kevesebb, mint kétszáz font súlyt képes hordozni magán a jövő katonája.

##213377##

Jövőt írtam, bár a hírek szerint a szerkezet olyan jól teljesített a teszten, hogy a hadsereg elgondolkodott, miszerint némi finomítás után, talán már jövőre élesben, a csatamezőn is bevethető lesz. De jó, ezentúl nem kell kigyúrt állatnak lenni, hogy az ember beálljon vitéznek!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top