EKG-vel kombinált telefon

2010. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A mostani modern telefonokba mindent megtalálunk Wi-Fi, GPS, HDSPA, és találunk különféle érzékelőket is beleépítve, ilyen például a gyorsulásmérő. De most azoknak a jelentkezését várom, akik hallottak már EKG-vel rendelkező telefonról.

Nem sokan ugye? Lehet, hogy mi itt a vén Európa szívében nem is fogunk találkozni vele, de azért elég érdekes. Manapság az egészségünket figyelő, távolból kommunikáló eszközök nem számítnak újdonságnak, de a szingapúri Ephone cég saját hálózatot épít ki az Epi Life telefonra.

A cég által készített és persze forgalmazott készülék alján elhelyezett érintkezőkkel képes az EKG működni, de az így nyert adatokat nem osztjuk meg a twitteren, hanem felkerülnek az Ephone központi szerverére.

Ha netalán a szívünk táncra perdülne, akkor ne csodálkozzunk, ha mentők várnak ránk ugyanis szükség esetén az Ephone szerverei az orvosi csoportot vagy mentősöket riasztják, havi költség ellenében, ami 71 és 215 dollár között mozog, a feltöltések számától függően. Az Epi Life külön, más kiegészítőkkel, más élettani funkciók elvégzésére is használható.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top