BugPlug a villanyőr

2010. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ha olyan vagy mint én, tehát ahol jársz, mindent égve, meg műköve hagysz, akkor neked kelleni fog egy áramvigyázó lényecske, mely nagy segítség lehet a hozzám hasonlóan feledékeny és lusta figuráknak. Igazi eco friend holmi ez a BugPlug! !

Tündéri kis formára bukkantam ma a behance.net oldalán. A képen is látható lényecske nem elég hogy értékes funkciót hordoz magában, de még csudajópofa dísze is lehet a lakásnak. Feladata a mi, és az általunk sűrűn használt elektromos fogyasztók figyelése, méghozzá igazán XXI. századi módon.

Biztosan elsőre feltűnt minden kedves olvasónak a kis szobrocska hatalmas csigaszerű szeme. Nos, ezzel stíröli, hogy a helyszínen vagyunk-e még, vagy leléptünk már mellőle. Bizony, ez a két kis szemszerű nyúlvány nem más, mint két jól kitalált mozgásérzékelő, ami a felhasználó mozgását figyeli és érzékeli. A másik fő alkatrész, a köldök magasságában elhelyezett időzítő tárcsa, melyen minden egyes LED tíz percet jelent. Ezen állítható be, hogy miután nem érzékel minket a kis lényecske, hány perc után vegye el az áramot az asztali lámpától, hi-fitől, vagy bármitől, amit rákötöttünk.

Mert, hogy a kis drágaságot a konnektor és a fogyasztók közé érdemes ültetni, ha használati értéket is várunk tőle, a nem akármilyen külcsín mellett. Ahogy feljebb is említettem, a kis BugPlug az összedugdosás után figyeli a mozgásunkat a szobában, és ha a beállított időn túl sem érzi a közelségünket, szépen megvonja az energiaszolgáltatást az áramfalóktól, spórolva nekünk nem kevés áramot. Mert bizony a „stand by” állapotú eszközöket is áramtalanítja, melyekről tudjuk, hogy az ilyen eszközök évente egy havi villanyszámlát produkálnak akkor is, ha csak készenlétben vannak.

Az egyetlen üröm az örömömben, hogy BugPlug még nem kapható, ugyanis egyelőre csak koncepció képében létezik. Ám a sorozatgyártás se várat magára sokáig, ha a behance.net oldalon rákattintotok a legutolsó kép alatt található „pecsétre”.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top