Hi-tech falióra

2011. 02. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
No igen, eljárt az idő a nagyi kakukkos órája felett, hamarosan nagyságrendekkel komolyabb készülékeket biggyeszthetünk a falra. A Sundial koncepciója például már Bluetoothot, wi-fit, GPS-t is tartalmaz.

Jogos a kérdés, hogy minek egy mezei faliórába Bluetooth, pláne wi-fi, de a Sundial jóval több akar lenni egyszerű falióránál. A tervezők által megálmodott kütyü az időmérés mellett tudna még ezt-azt: funkcionálna naptárként, határidőnaplóként, eseményszervezőként, hőmérőként, instant időjárásjelentésként, információs központként, vagy éppen zenelejátszóként.

A wi-fi és Bluetooth kapcsolattal elátott szuperóra adatait szinkronizálná egya lakás területén található számítógéppel, és igen látványos formában, lézernyalábokkal jelenítené meg a szükséges információt. Ez a pontos időtől a holnapi időjáráson át az aktuális valutaárfolyamig kb. bármi lehet.

A vezérlést touchpaddel oldanák meg, ami akár ujjlenyomat-azonosítást is lehetővé tenne. Így biztosítható, hogy más ne kotorásszon az előre bejegyzett időpontjaink és egyéb személyes adataink között.

A Sundial egy merész koncepció, de nekem alapvetően tetszik. Igazán "kár", hogy ezeket a funkciókat ma már egy (nem feltétlenül okos)telefon is gond nélkül biztosítja, még ha nem is ilyen látványos formában.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top