Billentyűzet iPhone dokkolóval

2011. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A WOW-Keysnek nincs köze a World Of Warcrafthoz, viszont egész jópofa iPhone dokkolóról van szó. A csatlakoztatott szifon háttértárként, numerikus billentyűzetként, vagy éppen touchpadként is használható.

Az iPhone dokkolók a pendrive-dömpingre emlékeztető szín-, méret- és formagazdagságban érkeznek, de ritkán csettinthet az ember elégedetten, hogy “na ez igen, ez tényleg jól sikerült.” A WOW-Keys viszont egész közel áll ehhez a kategóriához, bár az itt is kérdéses, hogy valóban szükség van-e rá.

A ketyere egy PC- és Mac-kompatibilis QWERTY billentyűzet, aminek a jobb oldalán egy fekvő iPhone dokkoló kapott helyet, kb. a numerikus billentyűzet helyén. A hagyományos funkciók mellett (töltés, iTunes szinkronizáció) a dokkolóra rakott iPhone ily módon multifunkciós segédeszközzé avanzsál: az App Store-ból letölthető kismillió alkalmazás segítségével touchpadet, numerikus billentyűzetet kreálhatunk a készülékből.

Sőt, egy gombnyomással válthatunk PC módból iPhone módba, amikor is a billentyűzettel a szifonra gépelhetünk, illetve a funkcióbillentyűk révén irányíthatjuk azt. Elindíthatjuk a zenét, halkíthatjuk, hangosíthatjuk, válthatunk keresőről home screenre, stb.

A legtöbb dokkolóval ellentétben a WOW-Keys egész életképesnek és hasznosnak tűnik, legalábbis az almás ketyeremániások megspórolhatnak némi helyet az íróasztalon a használatával. A kütyü május 24. után kerül forgalomba, a Wired infói szerint 100 dollárért vesztegetik majd.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top