Az Amazon a Google babérjaira tör?

2011. 01. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nyugi, nem keresőszolgáltatást nyújtanak, hanem az Androidos alkalmazásoknak akarnak új piacteret nyitni. Végülis, igény, az van rá, az Android Markettel sokan elégedetlenek, mert nehézkes a keresés, és nem nagyon van kontroll, ezért néha a programok minősége nem megfelelő.

Egyelőre ott tart a dolog, hogy az Amazon elindította a fejlesztői portálját, ahol lehet regisztrálni, perkálni és aztán fejleszteni meg feltöltögetni.Az évi regisztrációs díj a fejlesztőknek 99 dollár, ami a négyszerese a Google által kiszabott díjnak az Android Marketben, ám megegyezik azzal, amennyit az Apple beszed a fejlesztőitől. Amazonék 30 százalékos részesedést kérnek az eladott progik után.

Hogy mikor indul a piac a júzerek számára, azaz mikortól lehet majd nézegetni, megvenni, letölteni az alkalmazásokat, arról egyelőre nincs pontos infó. Annyit lehet tudni, hogy valamikor az év folyamán várható. Azt írja a magyar Google és Android portál, hogy remélhetőleg itthonról is lehet majd vásárolni az Amazon Appstore-ból, mivel ehhez csak egy Amazon-fiók kell, és ők támogatják a magyar bankkártyákat is. Tehát lehet, hogy előbb fogunk az Amazonról programot vásárolni a telónkra, mint az Android Marketből.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top