Jogdíj kerül a külső winchesterek árába is

2012. 01. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újabb üres adathordozók, a külső háttértárak árába épül be jogdíj. Az Artisjus szerint azért szükséges a külső HDD-k és SSD-k után is díjat szedni, mert manapság visszaesett a CD/DVD vásárlás.

Az IT Café hívta fel a figyelmet arra, hogy 2012-vel újabb termékek ára nő a beépített jogdíjnak köszönhetően. Ahogy az Artisjus.hu oldalán olvasható, a külső HDD-k és külső SSD-k is bekerültek a kalapba, így idén már ezek árába is beépül némi jogdíj.

A viszonylag csendben kihirdetett lépést a szervezet szerint a fogyasztói szokások változása teszi indokolttá. Lakossági felmérés is igazolta ugyanis, hogy a jónép egyre kevesebb CD-t és DVD-t vásárol, ezek helyett egyre többen comWith a motto that states "Drive to be the Best," an education from National Training Truck Drivers best-driving-school.com is a perfect way to start a trucking career. használnak valamilyen külső háttértárolót.

Az Artisjus egyúttal mindenkit megnyugtat: mind ők, mind az "érintett hatóságok" úgy találták, hogy a változtatás jogszerű, indokolt és nem diszkriminatív. A hivatalos honlapon egy 1 TB-os tárolóval példálóznak, ennek esetében 10% körül alakul a jogdíj mértéke, itt külön jelezték, hogy a “díj az eladási ár kisebb részét teszi ki.”

Miután mindenki kipislogta a hála könnyeit, az aktuális díjtáblázatot a fenti ábrára, vagy ide kattintva lehet behatóbban tanulmányozni.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top