Indiai és nem csípős - VIDEÓ

2010. 07. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Természetesen nem egy speciális Curry receptet fogunk megosztani veletek, hanem egy meglehetősen alacsony árfekvésű táblagép lesz a téma.

Több indiai egyetem közreműködésével, és az indiai kormány támogatásával jött létre ez a megdöbbentően olcsó tablet gép: 35 dollárba kerül, most. A tervek szerint ezt az árat mindenképp 20 dollár alá akarja szorítani az indiai kormány.

##213851##

És ezért a pánzért még csak nem is valami zsebszámológépet kapunk, hiszen a specifikációk (ha nem is felsőkategóriásak, de) tökéletesen elegendőek azon fejlődő országok gyermekei számára akikne az egyelőre névnélküli tabletet szánják. Ezért a kb. 7000Ft-ért kapunk 2GB belső memóriát, webelérést, USB portot és akár videóhívást is az érintőképernyő mellé. És természetesen lesz belőle (kicsit ugyan drágábban) napelemes verzió is.

Az első 110 millió „vásárló” természetesen India csemetéit jelenti, hoszen az oktatásban szánnal nagy szerepet a tabletnek. Ezek után az évek óta húzódó, és rengeteg pénzt felemésztő 100 dolláros laptop-, majd 100 dolláros tablet projekt egyenesen viccnek tűnik.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top