Bemutatták az iPad 2-t

2011. 03. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Apple tegnap bemutatta a világszerte 14 millió eladás fölött járó iPad második generációját. Az új tablet gyorsabb és vékonyabb az elődjénél. Közben már a magyar alkotmány is iPaden készül.

Mint ismeretes, Steve Jobs egészségügyi okokból nemrég visszavonult a mindennapi teendőktől és csak a legfontosabb stratégiai jellegű kérdésekkel foglalkozik, de a tegnapi bemutatón természetesen megjelent.

Az iPad 2-t kétmagos 1GHz-es A5 processzorral látták el, ami Jobs szerint kétszer olyan gyors lesz, mint az egyes iPadé. A grafikus teljesítményt még jobban feltuningolták, a promószöveg 9-szeres gyorsulást emleget. Két kamerával látták el, az előlapi VGA felbontást tud produkálni, a hátsóval viszont 720p-ben is rögzíthetünk felvételeket.

A kijelzőn nem változtattak, 9.7 hüvelykes, 1024 x 768 pixeles felbontással. Az akkumulátor teljesítménye is nagyjából az elődjét utánozza, cserébe maga a készülék jóval (mintegy 33 %-kal) vékonyabb, csupán 8.8 milliméter. Netezgetéssel, videózással, zenehallgatással kb. 10 órát bír ki. A HDMI kimenet révén full HD-ben játszhatunk le videókat tévén vagy monitoron.

Újdonság még a Smart Cover fedőlap is. Műanyagból vagy bőrből készítik, mágnesesen rögzül a kijelzőre, amit a készülék érzékel is. Ha ráhelyezzük, automatikusan kikapcsol, ha levesszük, akkor pedig bekapcsol. Ha levettük, akár támasztékként is funkcionálhat. Mindkettőt többféle színben gyártják, aműanyag verzió 40, a bőr pedig 70 dollárért újítható be.

És ha már áraknál tartunk. Az iPad 2 is forgalomba kerül wi-fis és wi-fi 3G konstrukcióban, akárcsak az egyes generáció. Előbbi esetében a 16, 32 és 64 GB-s modellek 499, 599, és 699 dollárba kerülnek, míg a wi-fi 3G verziókért 629, 729, és 829 dollárt kérnek el. Az USA lakói március 11-től vásárolhatnak iPad 2-t, míg a nemzetközi startra március 25-én kerül sor. Ekkor 26 további országban kezdik meg az árusítást, köztük Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Japánban, az Egyesült Királyságban és kis hazánkban is. Okulva a fehér iPhone körüli hisztiből, fekete és fehér verzió is elérhető lesz.

Végezetül egy kis bónusz iPad infó, ha valaki lemaradt volna róla: még kis hazánk lassan formálódó Alkotmánya is iPaden készül. Szájer József Európai Parlamenti képviselő láthatóan beleszeretett az almás táblába, lelkesedésében még egy technológiai újításokról szóló passzust is beleírna az Alkotmányba. (Bővebben az SG.hu-n. »)

Nektek hogy tetszik a kicsike? Szerintetek tud annyival többet az elődjénél és a versenytársainál, hogy megérje váltani?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top