ThinkPad X1: futás a MacBook Air után

2011. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bár a ThinkPad-fanboyok és fangörlök egy ideje nem örülhetnek az ultravékony X300 sorozatnak, az egykori IBM örökséget továbbvivő kínai Lenovo nem hagyja a rajongókat papírvastagságú notebookok nélkül. Mostanában úgyis nagy divat a milliméterspórolás...

Persze a divatot itt is az Apple indította el a MacBook Air sorozattal, amit jóval később a Samsung Series 9 notebookjai követtek. Ultravékonyak, stílusosak, és bár ennek érdekében fel kellett adni a brutális teljesítményt, az ilyen notebookok tulajdonosai inkább villogni szeretnének a cucc külsejével a Crysis 2 futtatása helyett.

A ThinkPad X1 most visszahozza a Lenovóhoz is a papírnotebookokat. Mindössze 21,5 milliméter vastag a kicsike, amibe egy 2,5 gigahertzes Core i5-2520M processzor, egy 160 gigás SSD, 8 gigabájtnyi RAM és egy SDXC kártyaolvasó fért bele. A kijelző 13,3 hüvelykes, 1366x768-as felbontású, ráadásul a karcolásnak és egyéb behatásoknak ellenálló Gorilla Glass borítású.

A vékony gépet azonban csak vastag pénztárcával rendelkezőknek ajánljuk, a május 20-án érkező digitális kenyérvágó kés ugyanis körülbelül 520 ezer forintos áron vitorlázhat hozzánk. Csak aztán fel ne kapja a szellő!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top