Hivatalos a Motorola Xoom 2

2011. 11. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Két újabb Androidos táblagéppel rukkol elő a Motorola. A nagyon nagy durranásnak szánt, de végül valamivel szerényebb sikereket hozó Xoom utódja mellett egy kisebb verziót is piacra dobnak.

Ahogy azt még szeptember vége felé mi is hírül adtuk, a Motorola két méretkategóriában is új készülékkel tervezte gazdagítani az Androidos táblagépek palettáját, valószínűleg még az idén. Az akkor kiszivárgott képek elárulták, hogy egy standard és egy kisebb méretű deszkával is készül a gyártó, és most hivatalosan is megerősítették a Xoom 2 és a Xoom 2 Media Edition létezését.

A két tablet a méretkülönbségtől eltekintve nagyjából azonos specifikációval érkezik. Mindkettben 1,2 GHz-es kétmagos processzor dolgozik majd, 1 giga RAM társaságában, amihez 16 GB belső memória jár. Az operációs rendszer mindkét gépben az Android 3.2 alias Honeycomb lesz.

Ami a méreteket illeti, a Xoom 2 az elődjéhez hasonlóan 10.1 hüvelykes kijelzővel hódít majd, melyet Gorilla Glass véd, a Media Edition névre keresztelt kistesónak pedig 8.2-es képernyő jutott. Azonos képességekkel rendelkeznek a kamerák terén is, az előlapi kamera 1.3 megapixeles, míg a hátoldali 5 MP-s, autofókusszal, LED vakuval, mindkét újoncnál.

A Xoom 2 vastagsága 8,8 mm (összehasonlításképpen a Xoom 12,9 millis), a Media Edition ezen a téren 8,9 millimétert tud felmutatni. Előbbi akkuja netezgetésre használva több, mint 10 órát bír ki, utóbbié kb 6 órát. Árról egyelőre nem tudni, a hivatalos sajtóanyag szerint november közepén kerülnek forgalomba Írország és az Egyesült Királyság területén.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top