Google embervadászat

2010. 05. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem kell megijedni, csupán arról van szó, hogy az index.hu embervadászat-hoz hasonlóan a google lehetővé tette egy alkalmazással, hogy okostelefonos emberek lássák egymás földrajzi helyzetét!

Természetesen első ránézésre nem tűnhet túl értelmes dolognak, de ha nem mások után akarunk kémkedni, akkor saját tárolt régebbi pozícióinkat is megtekinthetjük a Google Latitude alkalmazás segítségével. Mielőtt túlzottan megörülnétek, egyik hátránya, hogy csupán ezeken a platformokon működik: Android, Blackberry, Symbian S60 és Windows Mobile.

Az alkalmazáson belül saját baráti kört építhetünk, elmenthetjük a baráti felhasználókat, és nem utolsó sorban láthatjuk azok földrajzi helyzetét. Nyílván sok esetben kifejezetten hasznos alkalmazás! Interneten is megtekinthető a Latitude profilunk ami természetesen jelszó védett.

Valamint ami szintén jó húzás volt a Google részéről, beágyazható HTML dokumentumként saját weboldalunkra, vagy userbarunkba is berakhatjuk földrajzi helyzetünket. A dolog másik hátulütője, hogy a Google a teszt szakaszban figyelemmel kíséri minden Latitude felhasználójának adatait, földrajzi helyzeteit, és menti is azokat. (nyílván a teszt szakasz lezárása után nem várható ilyen jellegű mentés..) Kifejezetten jó kezdeményezésnek tartom, ha lenne okostelefonom és az alkalmazás fizetős lenne, még elő is fizetnék rá!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top