neeeeem

2010. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A KIBU rendszerint remek, elmebeteg, esztelen és nagyon hasznos projekteken dolgozik. A PadLock egy kiállítás mellékterméke, ám i-Pad/Phone/Pod és Mac tulajdonosoknak remek szolgálatot tehet.

A KIBU itt van Budapesten, ahol hazai érdeklődő fiatalok, hárdkór hekkerek és agyament agyalók néha összedugják a fejüket. Ezekből átlalában termék vagy szolgáltatás lesz, az alkotói/fejlesztői munka befejeztével. Ilyen esetekben a brainstorming után kijelölik az utat és elkezdődik a fejlesztés. A PadLock esetében azonban megkavarodott ez a folyamat, hiszen a Padlock egy "melléktermék".

##207817##

A Szubjektív térképezés projekt kiállításán egy iPad volt a főszereplő, vagyis a kézivezérlő egység. A srácok tanakodtak, hogyan óvják meg a drága eszközt az eltulajdonlás mumusától, így hamar összedobtak egy egyszerű ám zseniális kis nyílt forráskódú szoftvert, ami segítségével a Mac riaszt, ha az iPad eltávolodik a géptől. Nincs ebben semmi varázslat, de remek ötlet, hiszen az eltávolodás mértéke egész pontosan szabályozott a gyári USB kábel személyében. Így ha az iPad akarva/akaratlanul lecsatlakozik a Mac-ről, azonnal irtózatos „kiabálásba” kezd, amit csak az USB újbóli csatlakoztatásával, vagy a számítógépen lévő szoftver becsukásával lehet orvosolni.

Nem atombiztos megoldásról van tehát szó, de ha már úgyis töltöd az iPad-od, iPhone-od, vagy az iPod-od az USB-n keresztül és a MacBook-od le van „láncolva” a gyári Kensington zárral, legalább hallani fogod ha valaki szemet vet a kézi ketyerédre és talán még az utcasarkon utoléred, és finoman meggyőzheted, hogy talán mégsem biztos, hogy az övé az almás cucc. A kiállításon létrejött probléma tehát letudva és közben született egy újabb kis alkalmazás, amit bárki ingyen magával vihet, akinek van valamilyen áj cucca és egy Mac OS X-et futtató pécéje.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top