Személyi robotot mindenkinek!

2011. 05. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Te mennyit fizetnél egy személyi robotért? Két kiló alatt megvennéd? Nem is tűnik olyan távolinak egy ilyen lehetőség. A RoboDynamics cég például ezer dollárért szeretné árulni Luna névre hallgató személyi robotját.

Persze egyelőre még csak szeretné ennyiért árulni, de a karácsonyi szezonra érkező első, limitált szériába tartozó Lunák ára egyelőre még háromezer dollár. (Az ezer dollár egyelőre még csak egy célár, amit szeretnének majd elérni.)

A robotok iPad-jének nevezett Lunában egy Linuxot futtató számítógépet rejtettek el, emellett van neki wifije és érintőképernyője, sőt, egy saját alkalmazás-boltja is, tehát a "tudása" bővíthető. USB-csatlakozókat is elrejtettek raja, hogy különböző USB-s eszközöket is rá lehessen kapcsolni.

##242727##

Hogy pontosan mire lehet használni egy ilyen személyi robotot, az egyelőre még nem tiszta, de biztosan alakul majd a kép. A nyílt forráskódú oprendszer és az alkalmazásbolt elég szabad teret enged a fantáziának, az biztos...Ti mire használnátok? Egyáltalán, kéne nektek egy ilyen? (Én simán elfogadnám, ha nem lenne drága, és egy robotporszívót is beépítenének az aljába.)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top