Bemutatták az új iPadet

2012. 03. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Jobb kijelzőt, négymagos grafikus processzort kapott az Apple következő generációs táblagépe. Ugyanannyiba kerül mint az iPad 2, aminek az árai most csökkennek.

Ha azt mondjuk, nagy várakozás előzte meg a tegnapi bejelentést, azzal még nem mondtunk semmit. Az Apple San Franciscó-i sajtótájékoztatóján végül óriási érdeklődés mellett rántották le a leplet - ahogy azt mindenki remélte - az új iPadről.

Ami az elnevezést illeti, előzetesen a kézenfekőnek tűnő iPad 3 és az utóbbi időben terjedő iPad HD nem jött be, egyszerűen “az új iPad” néven emlegetik a készüléket. A Tim Cook által leleplezett tablet nehezebb és vastagabb is számozott elődjénél, de a cég reményei szerint kárpótolja a felhasználókat az új vas.

Kezdjük a sort a fanok által talán leginkább várt kijelző-tuninggal, az iPhone 4-nél megismert Retina Displayt megkapta az új iPad is, igaz, a pixelsűrűség alacsonyabb az okostelefonénál ("csak" 264 ppi 326 helyett). Ez 2048 x 1536 pixeles felbontást jelent, ami a full HD felbontásnál is jobb.

A kijelző alatt is jelentős változások történtek, A5X processzor dobog, (mit dobog, dühöng) a deszkában, négymagos grafikus chippel, az amúgy kiváló Tegra 3 teljesítményét is elhomályosítva. Az Apple állítása szerint négyszer olyan gyors az újonc, mint elődje.

A két kamera közül az elülső egy standard VGA, a hátoldalra viszont az iPhone 4S sokat dícsért öt megapixeles optikája került. Képstabilizátor, zajszűrés, full-HD videó rögzítési lehetőség teszi teljessé a képet.

Forrás: The Verge

Hálózat fronton újdonság a 4G LTE és 42Mbps HSPA+ támogatás, az akksi üzemideje lényegében nem változott, 10 óra, 4G-vel is eléri a 9 órát. Változott ugyanakkor a vastagság és a súly, méghozzá némiképp meglepő módon hátrányára. Előbbi 8.8 milliméterről 9.4-re nőtt, a súly is növekedett egy picit.

Bizonyára jó hír az új iPad láttán elismerően csettintőknek, hogy a készülék ára egyezik az iPad2-nél megszokottal. A legolcsóbb, wifis verzió így 499 dollárba kerül, míg az előző generációs táblagép ára egy laza százassal 399 dollárra csökkent.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top