Magyar Telekom 2012. első negyedéves eredményei

2012. 05. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Magyar Telekom ma közzétette 2012. első negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit.

Főbb eredmények: A bevételek 2,9%-kal 142,5 milliárd forintról 146,6 milliárd forintranőttek 2012. első negyedévben. Az energia viszonteladásból származó bevételek jelentős hozzájárulása ellensúlyozni tudta a vezetékes és mobil hangalapú bevételek csökkenését. Emellett a növekvő TV, mobil internetés rendszer Integrációs/IT bevételek, valamint az okostelefonok növekvő eladásának köszönhetően megemelkedett készülék értékesítési bevételek is hozzájárultak a magasabb bevételekhez. A forint gyengülésének kedvező hatása volt a nemzetközi leányvállalatok forintban számolt bevételeire (a forint átlagosan 8,6%-kal gyengült a macedón dénárhozképest és 8,4%-kal az euróhoz képest 2012 első negyedévében 2011azonos időszakához képest).

A beruházás tárgyi eszközökbe 11,5 milliárd forinttal 12,3 milliárd forintról 23,8 milliárd forintra nőtt 2012. első negyedévében a 900MHz-es frekvenciasávért kifizetett 10,9 milliárd forintos licenszdíj miatt. A CAPEX teljes összegéből a Magyarország szegmensre 20,8 milliárd forint (a fent említett licenszdíjjal együtt), a T-Systems szegmensre 0,7 milliárd forint jutott, míg Macedóniában 1,4milliárd forintot, Montenegróban pedig 0,9 milliárd forintot fordítottak beruházásokra.

 

Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató így nyilatkozott:

„Az első negyedéves eredmények ígéretes trendeket mutatnak a kiskereskedelmi piacon az ügyfélszámaink és piaci részesedéseink tekintetében egyaránt. A népszerű Hoppá csomagunknak, az összekapcsolt ajánlatainknak, valamint az energia viszonteladói szolgáltatásunknak köszönhetően vezetékes hangügyfeleink lemorzsolódása az elmúlt évben a felére csökkent. Az áram és földgáz szolgáltatási helyek száma nagy ütemben nő, hiszen egyre több ügyfelünk veszi igénybe az energiaszolgáltatásokra nyújtott kedvezményeinket. Ennek megfelelően energiaszolgáltatásból származó bevételeink is gyorsan emelkednek. A vezetékes szélessávú, valamint TV előfizetőink köre is jó ütemben nő az összekapcsolt szolgáltatásainknak köszönhetően, így mára vezetékes ügyfeleink több mint fele dupla vagy triplacsomagra fizet elő. A mobil piacon is kedvező folyamatokat tapasztaltunk; azelmúlt évben az ügyfélkörünk és a piaci részesedésünk egyaránt növekedett. A növekvő előfizetői számoknak, az év elején végrehajtott áremelésnek és az energia viszonteladói szolgáltatásunknak köszönhetően a T-Hungary szegmens első negyedévi bevételei 3%-kal emelkedtek. A T-System szegmens teljesítményét ismét erősítették a növekvő, míg a nemzetközi leányvállalataink eredményét a forint gyengülése javította..."



Szerző

tech.hu



Scroll to Top