Itt a magyar Office 2010

2010. 09. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem akarok Microsoft-napot tartani, de muszáj megemlékezni arról, hogy mától lehet megvásárolni a legújabb irodai programcsomagot magyar nyelven.

A Microsoft azt ígéri, hogy PC-n, mobilon és böngészőn is a leghatékonyabb munka élményét kínálja az Office 2010. Szóval bárhol melózhatunk, juhé :) Na, de lássuk, mivel akarják kényeztetni a júzereket!

Az új Office-ban a felhasználók egyidőben, egymással párhuzamosan szerkeszthetik ugyanazt a dokumentumot (a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote programokban is), így nem kell utólag összefésülni a változtatásokat. Ez kicsit ismerős valahonnal, például a Google-től... Ugyanúgy, ahogyan az Outlook egyik újdonsága: a Microsoft új levelezőjében is lehet párbeszéd nézetben böngészni a leveleket. Került az Outlookba egy Social Connector nevű újdonság is, ami az egyes személyekkel közös előzményeket és a népszerű közösségi hálózatok értesítéseit (feedjeit) rögtön az Outlookba helyezi a levelek mellé.Az Office Web alkalmazásaival böngészőben is dolgozhatunk a doksijainkon, mobilra pedig a Windows Phone Marketplace-ről lehet letölteni az Irodát.

Vicces extra lehet, hogy új látvány-elemekkel fokozható a felhasználói élmény: a szöveges tartalom videóval, szerkesztett képekkel valamint a PowerPoint közvetítési lehetőségeivel bővíthető. Na és mennyi az annyi? Természetesen többféle verzióban érkezik a csomag: otthoni és diák, otthoni és kisvállalati, illetve professional verzió. Ezek között is lesz sima dobozos, illetve egy újfajta változat is: az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő DVD-t ugyan nem tartalmaz (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.Egyelőre csak a diák és otthoni verzió árát tudjuk mindkét fronton, de végülis asszem, minket ez érint a leginkább. A termékkulcs kártya ára 30 ezer körül alakul, a teljes dobozos változat pedig kábé 44 ezer forint. A dobozos otthoni és kisvállalati 110 ezer forint, a dobozos "profi" pedig 220 ezer forint körül lesz.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top