Kicsi PC, kicsi ár

2010. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem tudom, ki hogy van vele, de valahogy én mindig arra törekedtem, hogy minél nagyobb kijelzőhöz jussak PC-m mellé. Nem így az eMachines mini-e ER1402 alkotói.

Mondjuk az is igaz, hogy a kis masina nem grafikusoknak készült, de nem is azoknak, akik lepedőnyi monitoron szeretik nyomon követni a játékokban való részvételüket. A kis készülék létrehozásánál sokkal inkább a multimédia és a helytakarékosság volt a cél. A kis PC-ben egy AMD Athlon Neo II processzor van, melyet 2 giga memóriával támogatott meg a gyártó. Grafikus kártyaként egy NVIDIA GeForce 9200 szolgáltatja a látnivalót, adatainkat pedig a beépített 160GB kapacitású vinyón tárolhatjuk. A masinában egyébként wi-fi is helyet kapott, így legyen bárhol a lakásban a kicsike, egy mozdulattal kapcsolódhatunk a nethez.

Ahogy fentebb is említettem, a készülék megalkotásánál a helytakarék és a multimédia lebegett a gyártó szeme előtt, így kapott a kicsike mindössze 7 colos kijelzőt. No, de aggodalomra semmi ok, hiszen a HDMI csatlakozásnak köszönhetően a PC képét kitehetjük tévére is, ami főleg filmnézésnél jöhet jól. Az eMachine mini-e PC ez év végétől lesz kapható tőlünk nyugatabbra, méghozzá mindössze 300 dollár körüli áron.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top