Mixeljük a Youtube dallamait mint a profi DJ-k

2010. 05. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy létezik olyan webes program amelyik képes arra, hogy a YouTube zenéket online „profi keverő felületen” összemixeli, úgy hogy közben neked a zenéket nem kell letöltened?

Biztosan azt mondanád hogy ilyen nem lehetséges. .. Pedig igen, létezik, mégpedig muziic DJ a neve. A program segítségével kereshetsz a világ legnagyobb oldalán zenéket (nagy eséllyel rá is akadsz) és listákba rendezheted, utána meg két virtuális „fedélzet” segítségével összemixelheted.

Természetesen a szoftver tudása nem mérhető az Atomix Virtual DJ-hez, de egy alapot mindenképpen ad, amin már el lehet indulni, ugyanis néhány alapvető dolgot azért itt is kapunk: loopok (mini hangfelvételek, amelyeket a zene közben bejátszhatunk pl.: dob, mondat, szó), brake, reverb (fel és lekeveréshez használt effektek). Ám számomra mindenképpen az AutoDJ funkció volt a leghasznosabb, mert ha kiválasztottam egy-két zeneszámot, akkor azokat automatikusan összemixelte, nekem dolgom sem volt vele...

Mindent összevetve szerintem azért elég szép próbálkozás a Muziic-tól, el lehet vele szórakozni, ráadásul a piacon is egyedülálló, ugyanis a hozzá hasonló oldalak meg sem ütik a szintet. Nah, irány zenélni, és lássuk, hogy ki lesz az új Armin Van Buuren!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top