Repülő autók

2010. 03. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A többes szám nem véletlen, ugyanis már több változat is létezik ezekből a kicsit még fura szerkezetekből.

Kezdjük először Paul Moller masinájával, mely az M400 Skycar típusjelet kapta. Eléggé futurisztikusan néz ki, ezt nagyban a helyből felszálló képességének köszönhet.

Összesen nyolc darab egyenként 55 lóerős motor gondoskodik a felemeléséről, és utána a repülésről. A gép agya kettő darab számítógépből áll, melyek összesen 24 processzort tartalmaznak.

Utazási sebessége olyan 550-600 Km/h körül lehet. Azt tudni kell, hogy ez még csak egy prototípus, de már meg lehet vásárolni olyan fél és egymillió dollár között.

Kettesszámú versenyzőnk a keresztségben a Transition nevet kapta. Ő nem képes függőlegesen felszállni, hanem kifutóra, vagy hosszabb, egyenes útra van szüksége.

Szerintem jobban hasonlít a normális kocsikra. A szárnyát össze lehet csukni, így a két méteres szélessége átlagosnak mondható. Kinyitott szárnyakkal nyolc méter szélesre hízik meg. A motor a két függőleges vezérsík között van elhelyezve, mely egy négyágú légcsavarban végződik.

Üres állapotában mindössze 450 kg-ot nyom a mérlegen. Ára alacsonyabb, mint az M400-é, hiszen olyan 200 ezer dollár körül már akár ebben a pillanatban is meg lehet rendelni.

Természetesen mindkét eszközhöz kell pilóta engedély is.

##190641##

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top