12 monitor egy kártyával!

2010. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Minek? Merül fel a kérdés rögtön. Kinek kell egy tucatnyi monitor bármilyen alkalmazás megjelenítéséhez? Biztosan van ilyen ember/cég, hiszen itt a Powercolor brutális videókártyája.

Egyrészt egy nagyon minimális, de talán létező piacra gondolt a tajvani gyártó, másrészt reklámnak viszont biztosan nem utolsó, hogy most mindenki róluk beszél. A Powercolor HD5970 4 B kártyán 12 darab mini display port várja a rácsatlakozni óhajtó monitorokat.

Így már van értelme a 4 giányi! dedikált memóriának a mamut VGA-ban. És mivel sok alaplap támogatja a CrossFire VGA megoldásokat, két ilyen szörnyeteg beiktatásával 24 monitort kapcsolhatunk egy gépre! Jézus!

A villanyszámlánkra biztosan nem lesz jó hatással a dolog, de megnyugtató a tudat, hogy fűtésre valószínűleg nem kell majd költenünk. Emellett az öt port-os kistesó már szinte említésre sem méltó. Természetesen senki ne keresse a boltokban ezt a brutál vasat, de szerintem kevés fizetésből élő ember engedheti meg majd magának, bár az árát nem tudjuk, és megsaccolni sem merem.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top