Elhunyt Steve Jobs

2011. 10. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Igen szomorú bejelentés követte az új iPhone 4S bemutatását, az Apple vezetésétől nemrég visszavonult Steve Jobs elhunyt. A legendás vezető a tech világának egyik legismertebb figurájaként búcsúzott, ma még a nagy vetélytárs Google is rá emlékezik.

Steve Jobs 2007-ben jelentette be az iPhone-t, ami gyakorlatilag forradalmasította a telefonpiacot. Az azóta piacra dobott újabb és újabb verziól, illetve az iPad tovább erősítette az Apple pozícióját, ami ma a világ egyik legértékesebb cége - vitathatatlan, hogy ebben a menetelésben Jobs oroszlánrészt vállalt.

Jobs egészségi állapota évekkel ezelőtt megromlott, 2004-ben hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, később egy májátültetésen is átesett. Hosszabb-rövidebb szünetek után idén augusztusban jelentette be lemondását.

Ismerve hírhedt munkamániás természetét és hogy mennyire odafigyelt minden kisebb-nagyobb projektre, sokan már ekkor tudni vélték, hogy állapotának további romlása lehet a lemondás hátterében.

Helyét Tim Cook, az Apple értékesítésért felelős alelnöke, vette át, aki korábban is helyettesítette már Jobsot. A 4S bemutatását is ő vezényelte le, Steve Jobs felbukkanására sokan számítottak, de hiába.

Steve Jobs 56 éves volt. A mai napon még a rivális Google is az ő emléke előtt tiszteleg.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top