3400%-kal nőtt a helyalapú szolgáltatás

2011. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az új őrület a Foursquare, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 3400 százalékkal nőttek tavaly. Ti használjátok? Ti is azok közé tartoztok, aki előbb csekkolnak be egy helyre, mint hogy rendelnének, vagy levennék a cipőjüket (helytől függően)?

Az őrületes növekedés nyilván annak is köszönhető, hogy viszonylag friss a dolog, de a durva szám azt is mutatja, hogy tényleg felfutóban van a dolog: nemrégiben regisztrált a hatmilliomodik júzer. A Foursquare-nek tulajdonképpen annyi a lényege, hogy a regisztrált tagok az okostelefonjuk, és a Foursquare alkalmazás segítségével jelezhetik a barátaiknak, hogy éppen hol vannak. Elsőre azt gondolhatná az ember, hogy ez tök hülyeség, majd szólsz mindenkinek, akiről akarod, hogy tudja, hol vagy. De ott vannak a kedvezmények meg az “öcsívmentek”.

Amerikában már a cégek is rendesen ráálltak a dologra, itthon ez még felfutóban van. De már itthon is akadnak helyek, ahol kapsz egy ingyen sört vagy teát, ha becsekkolsz hozzájuk Foursquare-en. (Az ilyen helyeket egy Special Nearby felirat jelzi, ha az akciót biztosító hely közelében akarsz bejelentkezni valahova.)A másik dolog, ami irdatlanul meg tudja fogni az embereket, azok a badge-ek. Különféle teljesítményekért osztogatják őket. Kapsz badge-t, ha iksz alkalommal bejelentkeztél már összesen, vagy ha olyan helyen vagy, ahova 50 másik ember is becsekkolt veled egy időben, vagy ha éjjel 3 után jelentkezel be valahova egy munkanapon... Rengeteg lehetőség van.

Ha pedig te jelentkezel be egy helyre a legtöbb alkalommal, te leszel a hely virtuális polgármestere. Ez is olyan dolognak tűnik, hogy “köszi, és akkor mi van?” Mégis rengetegen tudnak hajtani a mayor címre, akik elég kattantak.Ti hogy álltok ezzel a dologgal? Használjátok? Vagy használnátok, csak a telefonotok nem képes rá? Vagy nem is érdekes az egész?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top