Hangvezérelt Android autósoknak

2011. 01. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Jön a szép új világ emberek, vége a vezetés közbeni balesetveszélyes gombnyomkodásnak és tekergetésnek. Bemutatták azt a hangvezérelt rendszert, amire appokat tölthetünk le és az utasításaink alapján váltogatja kedvenc slágereinket, hogy végre élmény legyen a dugóban ücsörgés is.

A Parrot Asteroid névre hallgató készüléket nagy érdeklődés övezi az idei CES-en Las Vegasban, hiszen olyan kütyüről van szó, aminek az érkezésére sokan áhítoznak egy ideje. Ez lesz az első olyan kereskedelmi forgalomba kerülő autós lejátszó, amivel appokat töltögethetünk majd, emellett hangvezérléssel is működtethetjük.

A cucc lelke nem meglepő módon az Android lesz, ennek köszönhetően számtalan alkalmazás tölthető le egyszerűen, kényelmesen és vezetés szempontjából is viszonylag biztonságosan. Ez természetesen új távlatokat nyithat majd a közlekedésben, hiszen az appok segítségével menet közben kereshetjük meg a legközelebbi éttermet, benzinkutat, vagy parkolóhelyet, csekkolhatjuk, milyen időjárás és útviszonyok várnak ránk, stb.

A 3G és a GPS már annyira alap, hogy lassan külön mondani sem kell, illetve természetesen zene fronton is tud a kicsike mindent, amire szükség lehet. FM és webrádiót hallgathatunk vele, a zenéket pedig USB-ről, SD kártyáról is lejátssza. Sőt, az almásokra való tekintettel az iPodról és az iPhone-ról is, naná.

##232713##

A hangvezérlés jóvoltából úgy kereshetjük meg kedvenc dalainkat, hogy nem kell félrepillantani, koncentrálhatunk közben a vezetésre. Természetesen telefonálni is lehet a Parrot Asteroiddal, szintén hangvezérléssel, kezünket le sem kell venni hozzá a kormányról.

Összességében igen kellemes benyomást tett rám a készülék, bár én magam nem vezetek. Így elsőre talán csak a filmezés meg egy föld-levegő rakéta hiányzik belőle. Szerintetek?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top