A Huawei-t és a ZTE-t is szabadalmak miatt perlik

2011. 08. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Huawei és a ZTE ellen kezdeményezett eljárást az amerikai InterDigital szabadalmi jogok megsértése miatt. A cég importkorlátozás elrendelését kéri a bíróságtól a jogsértő készülékekre vonatkozóan.

Tisztességtelen kereskedelemre hivatkozva az InterDigital panaszt tett az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (ITC) előtt, valamint pert indított a delaware-i bíróságon szabadalmi jogok megsértésére miatt Kína két legnagyobb mobilcége ellen.

Az amerikai cég szerint a Huawei és a ZTE olyan 3G-s, vezeték nélküli hálózati kapcsolódásra alkalmas készülékeket értékesítenek az amerikai piacon, amelyek technológiája sért egyes, az InterDigital által birtokolt szabadalmakat.

Az InterDigital keresetében kéri a bíróságot, hogy rendeljen el importkorlátozást a jogsértő készülékekre vonatkozóan, valamint kéri, hogy a már forgalomba került eszközöket vonják ki a piacról – olvasható a kínai Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (Intellectual Property Office) honlapjának hírei között.

Az InterDigital harminc éve foglalkozik mobiltechnológiai fejlesztésekkel, amely időszak alatt mintegy 19 ezer szabadalmat szerzett, illetve szabadalmi bejelentést nyújtott be, amely technológiákat megfelelő licencelés ellenében más cégek rendelkezésére is bocsátják.

A bírósági keresetre reagálva mind a Huawei, mind a ZTE képviselői hangsúlyozták, a mobilcégek fontosnak tartják a szellemi tulajdon védelmét, és tiszteletben tartják más vállalkozások jogait. A vitatott szabadalmakat megvizsgálják, és érdemben reagálni fognak az InterDigital keresetére.

Az InterDigital egy független keresetben a finn Nokia ellen is eljárást indított szintén szabadalmi viták rendezése érdekében.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top