A legnagyobb 3D kijelző - VIDEÓ

2011. 11. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Óriási, 200 hüvelykes képátlójú kijelzőt készítettek Japánban, ami szemüveg nélkül produkál 3D hatást. A közel féltonnás monstrum a házimozizás megreformálása mellett a hirdetők kedvencévé is válhat. Már ha lesz belőle valami.

A japán National Institute of Information and Communications (NICT) és a JVC Kenwood szakembereinek összefogása eredményezte a világ jelenlegi legnagyobb autoszetereoszkópikus kijelzőjét, ami külön speciális szemüveg nélkül is 3D élményt nyújt.

A monstrum 200 hüvelykes, azaz 508 centis képátlójú, és közel 500 kilót nyom. A képet 57 projektor állítja elő, melyek fényereje és színe mind külön-külön van beállítva - írja a Wired a nem éppen hétköznapi megoldásról. A lap összehasonlításképpen azt is hozzáteszi, hogy a kereskedelmi forgalomban jelenleg kapható 3D tévék 55-65 hüvelykesek.

A csapat nem kizárólag házimozizásra tartja alkalmasnak a kijelzőt, reményeik szerint kiváló hirdetési felület válik majd belőle. Erre meg is van minden esély, tegyük hozzá gyorsan. Ráadásul a következő generációs verzión is dolgoznak, ami már nem 57, hanem 200 különböző látószöge lesz. Egyelőre pedig csekkolhatjuk a jelenlegi modellt, és álmodozhatunk, hogy milyen jól mutatna ez a nappali falán.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top