Apple hamisítványok New Yorkban

2011. 08. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nemcsak Kínában gyűlik meg a baja az Apple-nek a hamisítókkal, most egy Apple Story nevű boltot szólítottak fel névváltoztatásra New Yorkban.

A közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott, hogy Kínában egész szaküzleteket, Apple Store-okat "hamisítottak". New Yorkban ez elképzelhetetlen lenne, de az Apple termékek hamisítványai itt is problémát okoznak.

Az elmúlt napokban két Queens-ben található bolt ellen is pert indított az informatikai cég, azt állítva, hogy nem eredeti tokokat, fülhallgatókat és egyéb kiegészítőket árusítottak iPhone, iPad és iPod készülékekhez.

Az cég munkatársai az elmúlt hetekben több ellenőrzést is tartottak New York Chinatown negyedében. A látogatásaik során számos helyen termékeik "pontos másolatát" találták az eredetiek helyett. Július végén került sor a hatósági lefoglalásokra. A kerületi bíró azóta eltiltotta az érintetteket az utánzatok értékesítésétől, azonban az Apple Story néven üzemelő üzlet névváltoztatásáról még nem döntött.

Az Apple keresetében anyagi kártérítést is követel a replikák értékesítőitől. Sem a nagyvállalat, sem az érintett üzletek nem árultak el további részleteket egyelőre az ügyről – írja az Engadget hírportál.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top