Beelőzte a Chrome a Firefoxot

2011. 12. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az IE hanyatlása és a Firefox viszonylag stabil szereplése mellett régóta szembetűnő tendencia a Chrome erősödése. Világviszonylatban már meg is előzte a Google böngészője a Firefoxot, de mi a helyzet Magyarországon?

A böngészőket legutóbb augusztusban vettük szemügyre, akkor elég világosan kirajzolódott, mire lehet számítani a közeljövőben: az IE továbbra is feszes tempóban tűnik el a felhasználók gépéről, a Firefox stagnál, illetve kisebb csökkenést mutat, a Chrome pedig gyors tempóban növeli a felhasználói bázisát.

Ennek kapcsán borítékolható volt, hogy a Chrome továbbszáguld és idővel beelőzheti a Firefoxot, hacsak valami nagy változás nem áll be. Nem történt ilyesmi, úgyhogy a Google böngészője most először megelőzte a tűzrókát. Az IE pedig már 40% alá csúszott december elejére, kíváncsi vagyok, mekkora értéknél fog megállapodni.

Hazai pályán régóta Firefox dominancia figyelhető meg, nyáron a Chrome már stabilan beelőzte a harmadik helyre visszaszoruló Internet Explorert. Eget rengető változás nem is történt, sorrend változatlan maradt: a FFox némi visszaesést követően stagnál egy ideje, és ugyanezt teszi a már 32% fölött járó Chrome is. Az Internet Explorer pedig megbízhatóan, egyenletesen csúszik vissza, most épp 15% környékén jár a Statcounter adatai szerint, melyekről bővebben itt olvashattok. »



Szerző

tech.hu



Scroll to Top