CityCar - koncepcióautó a jövőből

2011. 09. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hamarosan a gyártósorra kerülhet az amerikai szakemberek által fejlesztgetett CityCar, ami a jövő lehetséges közlekedési eszközeinek egyre szélesebb táborát gyarapítja. Az elektromos járgány össze tudja csukni magát, hogy kisebb helyet foglaljon, de még csak játékméretben létezik.

A különféle hibrid, vagy elektromos autó koncepciókkal Dunát, Dnyepert és Nílust lehet rekeszteni, számtalan különféle megközelítés mentén próbálják megalkotni azt a közlekedési eszközt, ami a hagyományos autókat leválthatja. Ugyan még mindig nem tudni, mikor jöhet el ez a stafétaváltás, de néhány ötletes járgányról már lehet hallani.

Az MIT szakemberei által már hosszú évek óta fejlesztett CityCar is ígéretesnek tűnik, bár még csak babakocsi méretű prototípusban lehet gyönyörködni. Az elektromos verda legfőbb kunsztja, hogy össze tudja csukni magát, így jóval kisebb helyen is elfér. A jövő minden bizonnyal zsúfolt metropoliszaiban vélhetően nagy kihívás lesz parkolóhelyet találni, ezt a gondot mérsékelné a CityCar.

Az alábbi videón megtekintehtő mozgás közben a kicsike, aminek életnagyságú változatát a The Next Web információi szerint 2013-ban kedzik majd gyártani.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top