Csukló PC a Sony műhelyéből

2010. 05. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A nemrégiben lezárult Sony design pályázatára beérkező művek közül a japán származású Hiromi Kiriki alkotása volt az egyik zsűri kedvenc, amit a képeket elnézve meg is tudok érteni. A kérdés csak az, hogy van-e ember a földön, aki a karján hordaná a számítógépét.

A fiatalember abból indult ki az alkotás kezdetén, hogy manapság az ember mindenhol szereti magánál tudni az internetet, mivel napjainkban az egyik legnagyobb kincs az információ. Ezen felül természetesen a szórakozás is nagyon fontos, legyen szó zenehallgatásról, vagy éppen filmvetítésről. Bizony, direkt nem a videó nézést írtam.

A masina ugyanis két részből áll, mely részeket egy mini projektor kapcsol össze középen, egy nagy, szélesvásznú és hajlékony AMOLED kijelzőt alkotva. A megjelenítő alól egy teljes értékű, szintén flexibilis és „félbevágott” QWERTY billentyűzet varázsolható elő, melyet a kijelző alá épített LED sor világít meg.

Az elképzelés szerint a kis PC Bluetooth, Wi-Fi, és GPS képes lesz, így az alap funkciókon kívül rengeteg dologra lenne használható. A hangsúly azonban az interneten és a multimédián alapszik, no meg persze a hordozhatóságon. A Sony részéről egyébként olyan susmusok kísérték Hiromi koncepcióját, melyek alapján elképzelhető, hogy 2020-ban kézzel fogható termék is lesz belőle. Ha ez igaz, képzelem mennyiért.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top