E-olvasó Google eBooks integrációval

2011. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Google az e-könyv biznisz terén: a napokban jelenik meg a piacon az első olyan e-olvasó, amiben már ott figyel az eBooks integráció.

Az iriver Story HD nevű készülék pontosan július 17-től lesz elérhető Amerikában, és a jelentőségére való tekintettel a hivatalos Google blogok közül mindjárt három is beszámolt róla. A 6 hüvelykes ketyere megjelenésében leginkább a Kindle-t idézi - a nagy riválist, mely elől jó sok felhasználót el fog happolni a gyártó és a Google reményei szerint.

A 1024 x 768 felbontásra képes e-ink kijelzővel és QWERTY billentyűzettel ellátott e-olvasón eleve ott lesz a Google eBooks alkalmazása, amivel közvetlenül vásárolhatunk és olvashatunk könyveket a Google egyre gyarapodó kínálatából. Amiben a fizetős művek száma szépen gyarapszik, de a fő vonzerő nyilván a több százezer ingyenes kötet lehet.

A hasonlóság csak a véletlen műve

Ami magát a ketyerét illeti, az LG által gyártott kijelző a hírek szerint semmiben nem marad el az Amazon üdvöskéjétől, sőt. A belső memória 2 GB, ami természetesen tovább bővíthető, illetve nyilván nagyobb kapacitású modellek is elérhetőek lesznek. A Google infói szerint 140 dollár lesz a wi-fis modell a Target.com kínálatában.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top