Energiavámpír

2009. 09. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
nappal széllel töltő Annyiféle zöld energiával umbuldáló töltőről írtunk már, hogy egy darabig jegelni volt szándékomban a témát, erre nem szembejött megint egy érdekes darab?! Persze, napelemes, de az már elég uncsi, ezért szereltek rá egy szélkereket is!

Bizony, egy napenergiát és szélenergiát egyaránt hasznosító töltő készülékről van szó, mely első ránézésre nekem nem tűnik valami komoly szerkezetnek, főleg a szélkerekes része, de ígérik nekünk, hogy mindkét alkalmazás megállja a helyét a munka terén. A kütyü majd’ mindent tud tölteni, telefontól kezdve, kamerán át minden USB-s cuccig, bár bővebb információkat a kiegészítőkről nem találtam.

A legprofibb a készülékben, hogy ha elmegy a nap a felhők mögé, a szélenergiát továbbra is fel tudjuk használni, de ha minden adott, egyszerre tölt a kis okos, szélből, napból egyformán. A töltöttségi szintet LED-del jelzi, és kialakítása víz, illetve időjárásálló. Az biztos, hogy hasznosabb társat aligha vihetnénk magunkkal egy hosszabb kirándulásra, elvégre két lábon áll az energiahalmozás földjén. Mondjuk 100 dodó is szép ár érte.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top