Építs magadnak iPad-et!

2010. 06. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ha már unod az almás táblapécét, és nem akarsz várni, amíg valaki csinál egy tényleg használható és olcsó tabletet, de folyik némi csináldmagad vér az ereidben, akkor jó hírünk van. Megvan a saját, egyedi tableted!

A hekkelhető és szabadon építhető PDA után, most a Liquidware gondolta úgy, hogy érdemes belevágni a nyílt hardverbizniszbe. A „csináldmagad induló csomag” (DIY Starter Kit) gyakorlatilag egy 4,3 colos OLED! kijelzős, tűrhető felbontású (480 x 272 pixeles), de sajnos nem multitapis kijelző és egy alaplap, amivel azt csinálsz, amit csak akarsz

A 4GB-os memóriát egy integrált olvasóba dugott SD kártya szolgáltatja, így ez könnyen feljebb tornázható, az 1GHz-es Texas Instruments processzor sok mindenre elég és alapból egy Angstrom Linux oprendszert is kapunk a csomagban. A csupasz táblapécé eleve multimédiára van kihegyezve, hiszen kapunk hang ki és bejáratokat és ha a szemeim nem csalnak ezen a késői órán, akkor egy HDMI csatlakozó is helyett kapott a BeagleBoard C4 alaplapon.

Mindezt apró testben, 227 grammos súly és akár 10 órás üzemidő mellett! Remek dolog ez, és ha kicsit jobban beleástam volna magam a ketyerék belsőséges világába (Értitek?! Belsőség) biztos beszereznék egyet, a LEGO helyett.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top