Érdekesség a 4.4-es frissítésben

2010. 07. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Amióta Android telefonom van, az általam legtöbbet használt app a Google térképe volt, amihez tegnap meg is érkezett a 4.4-es frissítés. Látszik, hogy dolgoztak rajta. Imádom!

Az újdonságok közül, ami elsőként szembetűnhet, hogy bekerült egy kis piros ikon az appsok közé, mely alatt a Places felirat díszelgett. A kis különálló progi a frissítéssel együtt érkezik, feladata pedig nem más, mint az aktuális környezetünkben találhat POI pontokat - amik alatt éttermeket, ATM automatákat, kávézókat, kulturális intézményeket, benzinkutakat és még sorolhatnám miket – talál a kíváncsi utazó. Ezeket a térképen is megnézhetjük, illetve lekérhetjük a találatokat listaszerűen is, melyek tartalmazzák az intézmény nevét, címét, fotóját, és ha az adott hely keresésére indulnánk, a térképen el is „navigál” minket.

A keresőóriás szerint a Places adatbázisa napi szinten frissül, így aztán naprakész információval szolgál, már ami a fent említett elérhető helyeket illeti. Jómagam természetesen alaposan körülnéztem itt a környéken és meglepetten tapasztaltam, hogy az ATM listából elég sok plaform hiányzik, és az éttermek közül is csak a nagyon ismertek vannak a listában. Ám ez nem a Goggle hibája, ugyanis sajnos Magyarországon még ott tartunk, hogy az Arany oldalakon, vagy a Hekki Pluszban hirdetnek a jónépek. Pedig eléggé úgy néz ki, hogy a Google térképes applikációié a jövő. Erre én már csak annyit tudok mondani, hogy „aki kimarad, lemarad”!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top