Ez egykerekezésnek számít?

2010. 11. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Van egy jármű, ami menet közben sima motornak tűnik: egy kerék elöl, egy kerék hátul. Aztán lassítanak vele, és a kerekek egymás mellé csúsznak, és a felére összemegy a járgány. .. Azt hinnéd, ez valami koncepció, mi?

Kicsit emlékeztet a ketyere Erik Lanuza Taurus nevű jármű-koncepciójára. A látvány is hasonló, és az is stimmel, hogy árammal működik.

Viszont ebből az újabb ketyeréből hamarabb lehet valóság, prototípus már készült is belőle. Az Uno feltalálója Ben Gulak, egy harvardi egyetemista. Folyamatosan tudósít arról, hogy áll a projekttel, valószínűleg a best pokies to play potenciális befektetőket akarja csalogatni at infókkal.

Maga az ötlet egyébként Kínában született, ott látott a srác egy csomó robogót, amik telefüstölték a városokat, és parkolóhelyek garmadáját foglalták el. Ezért olyan megoldáson kezdett el gondolkodni, ami környezetbarát és helytakarékos. Így találta ki, hogy olyan elektromos motor kéne, ami összemegy, mikor nem használják.

A metóduson még dolgozik, és őszintén sajnálom, hogy nincs videó a működésről, nagyon izgatna ez az "összemenés", menet közben. De állítólag egy másodperc alatt lezajlik az egész, és nem akkora para.

Na persze. Én azért várom a videót...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top