Ezért ne zaklassuk az exünket a neten

2011. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Na kérem, a jövőben jó lesz vigyázni a trollkodással és mások zrikálásával az interneten. Egy angol férfi letöltendő börtönt kapott, mert egy rosszul viselt szakítást követően a blogján keresztül próbálta befeketíteni exbarátnőjét.

A manchesteri Stephen Andreassen egy 38 esztendős kórházi dolgozó, aki elmondhatja magáról, hogy ő az első a ködös Britanniában, akit a blogján elkövetett online zaklatás miatt ültetnek le. A férfi mindössze négy hétig járt egy lánnyal, aki rövid úton lepattintotta, amikor pár hétnyi együttjárás után már összeköltözést javasolt. Andreassen nem vette könnyen a szakítást...

A férfi telefonon és sms-ben kezdte a szerencsétlen helyzetbe került Ms Pattinson zaklatását, majd folytatta e-mailben és közösségi oldalakon is, ahol azért könyörgött exkedvesének, hogy fogadja vissza. Természetesen sikerült pont ellentétes hatást elérnie, a hölgy elkezdte eltüntetni magát a webről, miközben megfenyegette egyre idegesítőbb hódolóját, hogy hívni fogja a rendőrséget, ha nem száll le róla.

Andreassennek sem kellett több, nekiállt blogposztokat gyártani, hogy ezekkel minden férfitársát figyelmeztesse: kerüljék el nagy ívban a nőt. Az összesen 35 bejegyzésben személyes jellegű részleteket is közzétett, így jutalma egy csinos korlátozó végzés lett, amely megtiltja, hogy a további posztjaiban megemlítse Pattinsont.

Pechjére a papír nem tudta visszafogni a kezét, két hónappal később egy újabb bejegyzésében hazugnak és szociopatának bélyegezte a nőt, amiért a bíróság 18 hétre a hűvösre küldte. Az amerikai sikerfilmek elítéltjeihez szokott szemnek nem feltétlenül tűnik nagy dolognak az a négy-öt hónap, de abban alighanem egyetértünk, hogy lenne jobb dolgunk, mint ennyi ideig rabruhában vakarózni a hűvösön.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top