Felhőböngészés és flash Apple iPhone-on!

2010. 05. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hiába ellenezte "Szent" Steve a flasht,még is megvalósult! Bár,ha már márciustól kezdve INGYÉ letölthető az Apple App Sore -ból,úgy látszik,mégse ellenzi annyira. ..

Történt ugyanis,hogy a AlwaysOn Technologies-nél kifejlesztettek egy felhő-computer (cloud computing) technológiára alapuló webböngészőt, ami képes megjeleníteni a flash tartalmakat. Az alkalmazás neve nemes egyszerűséggel Cloud Browse, ami egy nagy ballépés, mert ebből senki, soha az életbe nem fog senki sem rájönni, hogy flash-t is tud futtatni!Így már bárki meglesheti a saját iPhone-ján (már akinek van) például a Despicable Me című animációs film honlapját.

A dolog lényege (csak a hecc kedvéért elmondom, meg azért is, mert esetleg lehetnek olyanok is akiknek gőzük sincs, mi az a cloud computing), hogy a böngésző beállításait és könyvjelzőit a "felhő", vagyis egy távoli szerver tárolja, így a böngésző bárhol bárhonnan el tudja érni! Jelenleg PC-re különálló felhőböngésző nem létezik, viszont van egynéhány felhő oprendszer kezdeményezés, mint pl. a EyeOS, ami egy teljes értékű, ám egyszerűen kezelhető és letisztult rendszert ad a kezünkbe a legszükségesebb alkalmazásokkal, mint pl. Firefox,OpenOffice. A legjobb az egészben, hogy bármely internettel rendelkező géppel lel lehet érni. Sok szerencsét hozzá!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top