Főzz ebédet a laptopodon!

2011. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem egyszerű eldönteni, hogy ez most egy jó poén, vagy halálosan komolyan átgondolt terv, de az biztos, hogy érdemes vetni rá egy pillantást. Laptop főzőlappal, beépített vágódeszkával, kolosszális.

A háztartási gépeiről ismert Electrolux minden évben design versenyt hirdet, ahol igazán kiélheti mindenki a kreativitását. Így tett egy bizonyos Dragan Trenchevski nevű designer is, aki a versenyre ezzel az igazán rendkívüli ötlettel állt elő.

Hajmeresztő butaságnak és a világ legjobb ötletének egyaránt elmegy a koncepció: egy laptop, ami a beépített indukciós főzőlapnak köszönhetően elkészíti a reggelinket, amíg mi átlapozzuk a maileket. Vagy, ha a felhasználó történetesen nem túl jó szakács, az étel készítése közben tanulmányozhat recepteket is.

A rendkívül gondos tervező még egy kihúzható vágódeszkát is beleálmodott a koncepcióba, így egész hasznos lenne a konyhában a kicsike. A főzőlap a billentyűzet helyét foglalja el, így valószínűleg kell egy plusz wireless billentyűzet a gép használatához, vagy az aktuális trendnek megfelelően érintőképernyős lenne.

Csak lenne, ugyanis egyelőre koncepcióról van szó, tehát korántsem biztos, hogy valaha lesz ebből igazi termék is, főleg hogy rengeteg problémát vet fel a használata, a túlmelegedéstől használhatóságig. További képeket a Yankodesignon nézhettek meg róla, érdemes.

Ti használnátok egy ilyen gépet, ha létezne és megdobnának vele? :-)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top