Hajlékony kijelzőjű telefonok már jövőre

2011. 10. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Samsung hajlékony kijelzővel dobná piacra új okostelefonjait, a tervek szerint már a jövő év első felében. A koreai cég egyébként lekörözte már az Apple-t is az eladások terén.

Többször is demózta már a Samsung a hajlékony AMOLED kijelzőjét, de egyelőre csak amolyan show-elemként szolgált. Elméletileg nem sokáig marad ez már így, az IDQ hírügynökség riportja szerint a cég szóvivője bejelentette, jövőre kereskedelmi forgalomba kerül a technológia. Robert Yi úgy fogalmazott, hogy “2012-ben, remélhetőleg az év első felében” kerülnek majd piacra a flexibilis kijelzőjű okostelefonok. (A minap egyébként a Nokia is bemutatott egy hajlékony ketyerét.» )

A negyedéves pénzügyi eredmények alapján nem áll rosszul egyébként a koreai cég szénája, a harmadik negyedévben 28 millió darab okostelefont adtak el, amivel még az Apple-t is sikerült beelőzniük. Az okostelefonok értékesítéséből 13 milliárd dollár folyt be, ez 39 százalékkal magasabb, mint amit a tavalyi év ezen időszakában produkáltak. A vállalat más részlegei viszont nem teljesítettek ilyen jól, így a cég nyeresége összességében így is csökkent.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top