Hajlik mint a nád

2010. 07. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Vagy még annál is jobban. Egy 21 éves ifjú titán újraértelmezte az összehajtható bringát. Nem a helytakarékosság vezérelte, hanem a biztonság. Gyakorlatilag beépítette a masszív bringalakatot a vázba.

Annakidején az volt a vagány, aki az elöl 28-as bringavillával csopperesített összecsukható Campig bringájával úgy tekert, hogy nem volt középen lezárva. Irtózatos esések és természetesen röhögések fakadtak ebből a mókából, de el lehetett vele így is tekerni. Ma már nincs Camping bringa, vannak viszont 20 kilós masszív lakatok, amikkel meg lehet védeni (egy darabig) imádott paripánkat az illetéktelenektől.

Kevin Scott úgy gondolta, miért ne cserélné le a vázat egy ilyen masszív lakatra? Így nem kell külön cipelnünk a bringa súlyán felül a sok vasat. A lényeg, hogy egy belső (gondolom nem 1 mm-es) huzal megfeszítésével a kis csődarabok egymásba feszülnek és merev lesz a váz, míg ha engedünk a dróton, a bringát szépen tekergethetjük az oszlopok köré. Még jól is néz ki a cucc.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy így még mindig kell egy lakat, hiszen valahogy az oszlopnál kell tartani a drótszamarat és az sem nagy baj, ha az ülést és a kerekeket nem lopják el, míg beugrunk a boltba. Ennek ellenére tényleg jó az ötlet, kifejezetten tetszik, hogy nem csak a rajzasztalon létezik és elég szériaérettnek is tűnik a dolog.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top