Hamarosan boltokban az új Android

2010. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A koreai gyártó bejelentette új Androidját, az LG Optimus Q-t. Ha a hírek igazak és minden jól megy, augusztusra talán Európába is megérkezhet a készülék.

A bejelentés oka egyébként az volt, hogy a koreai gyártó döntött, és a telefon zavartalan működéséhez a Qualcomm Snapdragon processzorcsaládból választott ketyegőt, méghozzá 1GHz sebességgel. Op. rendszerként Android 2.1-et (Eclair) találunk majd rajta. A kijelző kapacitív Amoled, melynek felbontása 480 x 800px, tehát panaszunk nem lehet rá.

További érdekessége a készüléknek, hogy az érintőkijelzőn kívül egy optikai, érintés érzékeny trackpadot is használhatunk a menüben való navigáláshoz, mely a gyártó szerint nem csak hogy egyedülálló, de még kényelmes használatot is biztosít. Mivel a készülék főleg közösségi és multimédiás felhasználásra született, egy teljes gombkiosztású qwerty billentyűzet is kihúzható a burkolat alól, megkönnyítendő a hosszabb szövegek begépelését. Adatforgalomra természetesen használhatunk 3g-t (HSDPA/HSUPA), illetve wi-fit is, mikor mi áll rendelkezésre. A megjelenésre nem kell már sokáig várni, ahogy az ár infóra sem, hiszen az előzetes becslések szerint 760 dollár körüli árcédulára lehet számítani. Részletes specifikáció itt olvasható.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top