Házfal pong - VIDEÓ

2010. 07. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hogyan faragjunk játékasztalt az épület falából? Egyrészt válasszunk egy egyszerű, de megunhatatlan (értsd: klasszikus) játékot, másrészt hekkelj meg kicsit néhány áramkört és mozgásérzékelőt. Az eredmény? Egy igen addiktív iskolai aula, ahol addig nem nagyon szívesen tartózkodott a jónép.

Egy indiai egyetem diákjai rakták össze ezt a remek kis játékot hat hét alatt. Nem sok minden kellett hozzá, csak az általunk is imádott Arduino áramkör, egy mozgásérzékelő, jópár kábel, programozás és az a tudás, ami az én fejemben nagy valószínűséggel már soha nem lesz meg, pedig imádnék ilyen cuccokat hekkelni.

Az ötlet az volt, hogy használják ki az iskola aulájában található lépcső szögletességét, hogy izgalmasabb legyen ez az ősrégi videojáték. A kontroller pedig ne úgy működjön, mint annakidején a Videoton borzasztózöld (szándékosan nem azt a kifejezést használom, amit mindenki ismer a játékgép színének jellemzésére) gépén, hanem egy mozgásérzékelővel lehessen irányítani a játékot.

##213362##

Az első lépés az új pálya megrajzolása volt hiszen a lépcső minden csak nem normál téglalap. Innentől már csak a mulatság része (a hat heti építés után persze) maradt a dolognak és meg kell modjam, most, hogy kicsit utána kellett néznem a Pong játéknak el is csesztem vele vagy fél órát a cikkírás helyett. Ilyen ez a nosztalgia.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top