Ints búcsút a ceruzaelemnek!

2010. 11. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Logitech napelemes billentyűzetéhez elviekben sohasem kell semmilyen elem.A gyártó szerint akkor is elkarcol három hónapig, ha semmilyen napfény nem éri.

A vezeték nélküli billentyűzetek nagy hátránya, hogy a benne lévő elemek mindig akkor mondják fel a szolgálatot, ha másnapra több tízezer karakteres cikket vagy házi dolgozatot kell leadnia az embernek. Ez persze kétévente egyszer fordul elő, de akkor egészen biztosan. A Logitech Wireless Solar Keyboard K750 névre hallgató ketyerével elviekben kivédhetőek ezek a helyzetek. A gyártó szerint bármilyen fényforrásból tud táplálkozni, nem fontos neki, hogy napfény legyen a kaja. Sőt, elviekben három hónapig akkor is működik, ha egy sötét gardróbban tartjuk, elzárva.

2,4 GHz-es USB-s vevő nyomatja a jeleket közte és a gép között, és ráadásul kevesebb, mint egy centi vastag maga a tasztatúra.

80 dollárba, azaz több, mint 15 ezer forintba kerül, ami tulajdonképpen nem kevés egy billentyűzetért, még ha a ceruzaelemek árát is levonjuk. Az érzés viszont, gondolom, megfizethetetlen, már csak a környezetbarát hozzáállás miatt is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top