Kamerát kapott a kontroller?

2011. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Japán források, és egy kiszivárogtatott kép szerint a Nintendo Wii 2 kontrollere a fő egység nélkül is működő, önálló játékkonzol lesz. Ráadásul a híresztelések szerint alaposan tuningolt modulról van szó.

Jelenleg is zajlik az E3, a videójáték-ipar egyik legfontosabb vására és kiállítása, amely az utóbbi években főként a játékkonzolokról szólt. Idén is nagy bejelentéseket tartogat a rendezvény több gyártó részéről is, a legnagyobb érdeklődés azonban talán a Nintendo Wii utódját övezi.

A napokban japán informatikai hírforrások megszellőztették, hogy a Wii 2, melynek neve a pletykák szerint egyszerűen „Nintendo” lesz, olyan kontrollerrel érkezik, melyen 3D megjelenítésre alkalmas, hathüvelykes képernyő, és egy kamera is helyet kap. A pletykákkal együtt napvilágot látott egy fénykép is, melyről feltételezhető, hogy a szóban forgó kontrollert ábrázolja, rajta a projekt hivatalos kódnevével.

A paraméterek és kiegészítők alapján egyes források arra következtetnek, hogy az irányítómodul a fő konzollal való összekapcsolás nélkül önálló, hordozható játékgépként fog működni, a PSP-hez hasonlóan. Mindemellett attól függően, hogy az egységen milyen operációs rendszer fut majd, és milyen szoftverek telepítését teszik lehetővé, akár egy táblagép feladatait is elláthatja.

A gyártó nem kommentálta az értesüléseket, hiszen már korábban bejelentették a Wii utódjáról szóló sajtótájékoztatójukat, melyet az E3-on fognak megtartani. Kíváncsian várjuk.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top