Közösségi oldalt készít az Anonymous

2011. 07. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A közelmúltban többször is a figyelem középpontjába kerülő hackercsoport Google + profilját törölték, de a csapat gyorsan feltalálta magát: állítólag elkészítik saját közösségi oldalukat, amire hacker és nem hacker egyaránt regisztrálhat majd.

A világ még el sem dönthette, hogy jó-e, kell-e Google + a közösségi oldalak amúgy is igen színes palettájára, de máris itt a hír egy újabb oldal indulásáról. Ezúttal azonban egy kétségkívül érdekes kezdeményezésről van szó, hiszen az Anonymous nevű hackercsoport döntött úgy, hogy saját jelölgetős oldalt gyártanak.

A közelmúlt állandó hackerbotrányai miatt az Anonymous és a belőle alakult Lulz nemrég állandó helyet bérelt magának a hírek vezércikkei közt. A Lulznál talán valamivel kontrolláltabbnak tűnő Névtelenek legutóbb a frissen indult Google + révén szerették volna elérni szimpatizánsaikat és bővíteni a táborukat, de nem voltak fenn sokáig.

A Google sietett jelezni, hogy semmiféle hackerbandával nem szimpatizál, így pik-pak felfüggesztették az Anonymous profilját. Sőt, a csoport Tumblr-en közzétett posztja szerint a Gmail fiókjukat is bukták a keresőóriás szigora miatt. Innen jöhetett a gondolat, hogy akkor már inkább megcsinálják a saját közösségi szájtjukat, ahol legalább nem kell cenzúrától tartaniuk.

Az Anonplus.com cím alatt már látható is, mire készülnek, bár egyelőre nem lehet még belépni, vagy regelni, a főoldalon a fejlesztő csapat egyre terebélyesedő listája olvasható jelenleg. Nagyon úgy tűnik, ez most több egy szimpla poénnál és tényleg elkészül hamarosan a közösségi oldal - amire a hírek szerint nem csupán hackerek, hanem hétköznapi emberek is regisztrálhatnak.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top