Lesz Skype Androidra!

2010. 05. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Idén, valamikor idén. „Később.” Ez nem is olyan meglepő lépés, hiszen a Google nemrég vételi ajánlatot tett egy szoftverfejlesztő cégre, ami pont a netes videótelefonálásra specializálódott.

Mint arról nemrégiben írtunk a Google megvenni szándékozik a GIPS-et, hogy olyan videócset szoftvert fejlesszen, ami bármilyen Androidos, vagy Google oprendszeres (Chrome OS) hardveren futhat. Ráadásul ingyen. Eddig nem volt normál Skype (vagyis hang és videóátvitelre is alkalmas) Androidra, de idén ez megváltozik.

Az első jel, hogy az amerikai Verizon exkluzív szerződést kötött a Skype-al, így Androidos és Blackberry-s előfizetői teljes funkcionalitással használhatják a szoftvert, egyetlen, de korántsem elhanyagolható feltétellel.A Verizon-os Skype csak és kizárólag mobilneten működik, Wi-Fi-vel nem! Ám egy nemrégiben publikált e-mail váltásból (a Skype egyik PR vezetőjével) az derül ki, hogy a Verizon kizárólagossága csak időszakos, és a Skype minden Android telefonra letölthető lesz idén valamikor.

Ez egyrészről logikus lépés, hogy a Google féle szoftver térnyerését lelassítsák, ám ha ez a Skype is csak mobilnettel megy majd, akkor bizony egyetlen Androidos sem fogja használni, még akkor sem, ha a Google-féle, szintén ingyenes és Wi-Fi-vel is működő verzióra esetleg még egy kicsit várnia kell.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top